Verdens bedste boller

Jan 15, 2018
Seen: 1043
5 Ingredients
1:20 Hours / Minutes
Verdens bedste boller
  • Serves: 8 People
  • Prepare Time: 20 Min
  • Cooking Time: 60 Min
  • Calories: 659
  • Difficulty: Easy

Hjemmebagte boller dufter og smager bare bedre end dem du kan købe. Det tager ingen tid at lave dem og smagen er virkelig overraskene.
Dette her er en super god ”grundopskrift/basisopskrift” som du kan bruge på rigtig mange måder.
Du kan naturligvis bage boller, men du kan også lave ét brød eller du kan lave fire lækre baguette/flute.

Ingredients

Directions

  1. Hæld vand op i en rørerskål. Rør gæren ud i vandet. Vandet behøver ikke være lunt. Tilsæt salt men lad være med at rører det ud i gærvandet. Tilsæt nu mel.
  2. Lad dejen stå natten over eller et lunt sted samme dag i minimum 45 minutter. Ca. dobbelte størrelse skal dejen vokse.
  3. Drys lidt mel ud på bordet, tag dejen ud. Dejen skal ikke æltes igen. Gør du det, så bliver bollerne mere kompakte og ikke lufttige. Men dejen må godt ”strækkes” for det giver elastiske og seje boller.
  4. Stræk dejen så den bliver flad. Tryk fingerne ned i dejen så der bliver nogle fordybninger, og fold dejen sammen så ”hullerne” bliver inden i dejen. Gør det en gang til. Skær dejen ud i portioner til boller. Husk de hæver nu igen og du vil se at de hæver meget hurtigt. Jeg laver oftes små boller af dejen.
  5. Boller skal nu formes. Tag en klump dej, og fold den rundt om sig selv. Triller eller ruller du dejen, så ryger luften ud af bollerne. Tricket er at strække dejen rundt om fingerne på den ene hånd med den anden hånd. På den måde bibeholder du luften i dejen. Det tager ikke længere tid, men resultatet er fantastisk.
  6. Placer bollerne en efter en på pladen og lad dem stå tildækket i ca, 30 minutter og lad dem hæve ved stuetemperatur.
  7. Pensel dem efter hævning på pladen, med et piske æg.
  8. du kan også bruge fløde, mælk, vand etc.
  9. Efter at jeg penslet bollerne, så snitter jeg bollerne en gang i toppen, Kun fordi det ser godt ud.
  10. Tænd ovne og sæt den på 230 grader varmluft. Sæt bollerne ind i ovnen. Det spare på strømmen og bollerne får mulighed for at hæve noget mere. Min ovn når 230 grader på ca. 3 minutter. Jeg giver dem 16 minutter i alt. Så er de færdige. Tag dem ud og lad dem køle af. Jeg har også testet i svigermor ovn. Samme resultat. Men kig altid.
  11. PS. Smagen udvikles i dejens skorpe. Jeg synes det er bedst at bollerne får farve og dermed mere smag. Smag en lun bolle med smør der smelter.

You may also like

Author Henrik Henrik

Mad er min store passion. Det er familiens omdrejningspunkt både morgen og aften og selvfølgelig også til frokost, hvor det er kollegaerne jeg sidder med i på arbejdet. Mad smager bedst i godt selskab. Et godt selskab,..,hvor man er sammen med sine venner, kan få en flad leverpostejmad til smage god. Nyd mine retter som alle er lavet med passion :-).

Stay With US

Newsletter

Sign up to receive email updates on new recipes.